Ta "kruszonka" to zmieksowane daktyle z orzechami włoskimi- chrupiąca, bardzo słodka- nie potrzebuje ani grama cukru więcej. Na górze jedynie zmiksowany owoc mango. Bardzo proste i orzeźwiające, szczególnie w ciepłe popołudnie, kiedy można wyciągnąć nogi na słońce i poczytać coś miłego.
Surowy cobbler z mango
jedno dojrzałe mango
garść orzechów włoskich
5 daktyli*
*daktyle można równie dobrze zastąpić rodzynkami, które równie dobrze połączą się z orzechami
Orzechy rozdrobnić (uważać, by nie wyszła z tego orzechowa mąka) dodać pokrojone daktyle i połączyć (najlepiej w robocie kuchennym lub dobrym blenderze) wyłożyć na dno naczynia i polać zmiksowanym miąższem mango, smacznego!
Deser taki jak lubie:-) Dobrze, ze to wersja odwrocona i odchudzona:-)
OdpowiedzUsuńjak dawno nie jadłam mango... z przyjemnością bym sięgnęła po taki deser, wraz zdokładką ;)
OdpowiedzUsuń